AFLYST
Kommuneplan 2009

Havne

Svendborg Kommune ligger ud til og midt i Det Sydfynske Øhav, som i mange henseender er indbegrebet af det maritime Danmark. Den særlige natur i øhavet har givet mulighed for udvikling af en række bysamfund som har det maritime til fælles, og som gennem tiden har udviklet sil til egentlige havnebyer. I Svendborg Kommune har Svendborg Havn fra 1400-tallet til industrialiseringen udviklet sig som trafik- og færgehavn med tilknyttede industrier og skibsværfter. Havnen har været et væsentligt grundlag for købstadens fremvækst, men er mere end blot et erhvervsområde med en særlig infrastruktur.

Ud over Svendborg havn rummer Svendborg Kommune på kysten ud mod Langelandsbæltet én anden havn, som ikke blot er en både- eller lystbådehavn, nemlig Lundeborg Havn, som idag ud over lystbåde rummer fiskeri i mindre omfang.

 
Status

Vedtaget den 17. december 2013.

Se byrådets referat.

Ændring ift. Kommuneplan 2009

Afsnittet er videreføret. Der er ikke foretaget opdateringer eller andre ændringer, selvom dele af afsnittet er uaktuelt.

I forlængelse af Byrådets behandling af en Udviklingsplan for Svendborg Havn, forventes der i planperioden udarbejdet et kommuneplantillæg for Svendborg Havn.